The Black Pearl

 

 

Dette er en Peter A. Ibold design av beste slag, kjent fransk designer bosatt i Monaco. Båten er bygget i ferrocement og tre/teak/epoxy. Skroget ble støpt etter den litt gamle og etterhvert "passé" måte å bygge skrog på, men det er robust og sterkt materiale. Avhengig om den holder seg unna land og andre feller holder skroget i 100 år.. 

Dekket er teakstaver lagt i graffittfarget epoxi, limt og boltet til skroget.

Utstyr
Skrog bygget i beste ferro / epoxy ateriale!
Kryssfiner dekk m/teak lagt i epoxy.
VP 65 hk diesel motor, marinisert.
PRM gear boks, hydraulisk
Propell aksling m/vinkel ledd
Gori foldepropell
Styrepedestal m/kompass og motorst.
Instrumentpanel m/startnøkkel
Stort syrefast ratt som er tr. i skinn.
Skarven mast(17m) + m/wincher og bom.
Lee Sails kompl. m/rullegenoa & stag.
5-6 tonn med bly i kjølen.
Diesel varmeapparat, Ardic mini max 3,5Kw

Alt er nytt og ingen deler, inkludert skuta, har vært brukt, så det blir i prinsippet en ny skute som sjøsettes neste sommer (2009).

 

Jeg kommer til å legge ut originaltegninger etterhvert, men de har gjennomgått en revisjon for å modernisere båten litt. Innredningen var ikke så praktisk syntes vi, og i tillegg var cockpiten meget liten og dyp. Dette endret vi på og heiser cockpiten slik at den ligner mer moderne båter. I tillegg fikk vi da plass til to små akterlugarer under cockpiten. 

Cockpiten blir større og vi måtte også heise huset litt. Denne helte også nedover ca 20% og dette var ikke pent. Resultatet kan du se i byggebildene der hele cockpiten og overbygget ble skjært i filler og brent. Vi fikk iallefall grillet pølser på det gamle overbygget så den kom til nytte allikevel. 

Skroget har blitt overhalt da endel epoxy og sparkel hadde fått fuktighet og måtte vekk. Forøvrig har båtbygger Marek velsignet designen og produksjonen av skroget, og mener det er meget symetrisk og bra laget. Det var i meget god stand forøvrig.

Interiøret er designet helt om, og her er en liten sketch av "the new inside of Black Pearl":

 

Gulv blir nå lagt og cockpit og hus blir gjenoprettet. Originale tegninger kommer snart. 

 

 

Dekket kommer ikke til å bli helt ulikt bildet under. Det er av en Hutting 40, og vi har brukt Hutting som mal for en del løsninger på eksteriøret, selvsagt med tanke på at dette skal bli økonomisk forsvarlig. Hutting 40 koster drøyt 3 mill og det er for en grunn... Men, der Hutting har dårlig løsning, har  Pearl en bra...

 

 

Hutting 40

 

 

Hutting 50

 

I ettertid har Hutting dukket opp med en versjon som er skremmende lik designet og resultatet vi prøver og produsere. Vi mistenker at det allerede har vært spioner på pletten og har gjort "copycat" av vår kjære Pearl. Dette kommer vi til å ta opp i etteretningsavdelingen vår og det kommer ikke til og gå upåaktet hen hvis vi oppdager at hollendere har snoket i bygge tegningene våres for å produsere den ultimate seilyacht. Jeg legger her ut bilder av ei skute som du vil dra kjensel på neste vår....